Logowanie

Zaloguj za pomocą
PWZ i hasła

Zaloguj przez
login.gov

Administratorem Państwa danych osobowych jest Okręgowa Izba Lekarska w Łodzi z siedzibą w Łodzi (93-005) przy ul. Czerwonej 3. Administrator wyznaczył inspektora ochrony danych osobowych, z którym można skontaktować się pod adresem e-mail: iod@oil.lodz.pl

Więcej informacji na temat przetwarzania danych osobowych znajdą Państwo na naszej stronie internetowej w Polityce prywatności.

30 maja 2025

Nowe miejsca w Łodzi

Tematyczne przewodniki pomagają rozeznać się w temacie lokali pod konkretną okazję, a tymczasem dobrze jest też wiedzieć, co nowego pojawiło się na gastronomicznej mapie Łodzi.

Agnieszka Danowska-Tomczyk

Trzykrotny Mistrz Burgerowy, Fuzja, Ogrody Anny, ul. Milionowa 6a

Wydawać by się mogło, że miejsc serwujących burgery w Łodzi mamy pod dostatkiem, ale okazuje się, że jest przestrzeń na kolejne. Zacznijmy od nazwy – jak podał portal Jemy w Łodzi: jeden z właścicieli restauracji zaczynał swoją gastro przygodę od food trucka, a jego burgery trzykrotnie zostały nagradzane w ogólnopolskim konkursie. Po food trucku powstała pierwsza stacjonarna restauracja w Fabryce Norblina, teraz przyszedł czas na Łódź.

Nowy lokal w wolnostojącym budynku na dziedzińcu Fuzji serwuje różnorodne dania z wołowiną, nie tylko popularne „buły”, ale też np. tatar i pastrami.

Doskoi, ul. Piotrkowska 217, Podwórko P217

Nie trzeba było długo czekać, by miejsce po restauracja Falla w podwórku Piotrkowskiej 217 zajmie nowy najemca. Od początku kwietnia działa tu japońska restauracja Doskoi, którą smakosze mogą znać z Krakowa. Zjemy tu – po wieloletniej przerwie – jedyne w Łodzi onigiri, czyli trójkątne kanapki w stylu sushi, są też inne dania, np. polecana ośmiornica w cieście czy teryiaki don – miska ryżu z kurczakiem w sosie teryiaki. Można też kupić oryginalną japońską herbatę – zarówno spróbować jej na miejscu, jak i nabyć do domu.

Ideolo, ul. Rydzowa 10

Pizzeria znana dotychczas mieszkańcom ul. Pienistej i okolic lotniska otworzyła właśnie drugi lokal. W menu m.in. ulubione smaki gości, czyli cienka i chrupiąca pizza truflowa, pepperoni oraz pizza wegańska. Sądząc po fanpage’u restauracji na Facebooku, to chyba miejsce organizujące największą liczbę konkursów dla klientów spośród wszystkich restauracji w Łodzi. Promocji też jest sporo, jak choćby ta niedawna z okazji otwarcia – pizza 30 cm po 20 zł. Wygląda na bardzo dobrą opcję na sąsiedzki obiad na osiedlu.

Fot. materiały promocyjne restauracji

Panaceum 5/2025

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.